הלכות טהרה

שאלה:

שלום רב, טסתי לחו"ל לשלושה שבועות וביום חזרתי זה היום השביעי לשבעת הנקיים (זה אומר שיום אחרי שאחזור אני אמורה לטבול במקווה). האם יש הקלות שיוכלו להקל לי לטבול ביום השביעי ולא לחכות ליום השמיני כדי שאוכל להיות עם בעלי לאחר זמן ארוך זה?

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן איזו טעות, או בסיפור או בידיעת ההלכה, הטבילה היא במוצאי היום השביעי ולא במוצאי היום השמיני, אלא שכמובן השבעה ימים האלו צריכים להיות שלמים, כאשר היום הראשון מתחיל בצאת הכוכבים שלאחר ההפסק טהרה, והיום השביעי מסתיים בצאת הכוכבים שבעה ימים אחר כך ואז טובלים, ולא למחרת. לטבול לפני תום היום השביעי לא ניתן.

בהצלחה