האם לטבול כשהבעל עזב את הבית

שאלה:

בעלי עזב את הבית כשהייתי בהיריון והשבוע אני צריכה לטבול אחרי לידה,האם לטבול ובכל זאת תגיע הישועה ויחזור הביתה?

תשובה:

שלום רב,

ממש כואב לשמוע על כך, אני לא יודע גם לאיזה כיון לייעץ לך: לטפח את התקווה, או אולי להיפך, אולי כדאי להסתגל למצב ולא לטפח תקוות שוא, אני פשוט ממש לא יודע כלום, לא יודע מה הרקע וכו'. אבל כדאי שתחשבי עם עצמך אם עדיין יש סיכוי או שזה תקוות שוא שלא כדאי לחשוב עליו מדי הרבה כי אז זה מכניס אותך לעצבות.

לעצם השאלה, כתבו הבית יוסף ובש"ך בסי' קצז ביורה דעה שלא טובלים כאשר הבעל אינו נמצא. וכך גם נהגו שלא לטבול. לכן, אם בכל זאת את סבורה שיש תקווה, את יכולה להתכונן בשבעת הנקיים, אבל לגבי הטבילה צריך להמתין עד שישוב הביתה.