איסור "לא ילבש" בימי המשנה

שאלה:

שלום רב, רציתי לשאול האם יש התייחסות במשנה ישירות לאיסור "לא ילבש" או האם מישהו מתקופת המשנה התייחס לנושא הנ"ל ובאר את האיסור בהתאם לתקופה בה ערכו את המשנה. תודה רבה, לילה טוב.

תשובה:

שלום וברכה

הגמרא בשבת צד ב מביאה ברייתא [הברייתא אף היא בעצם משנה, אלא שלא נכללה על ידי רבי יהודה הנשיא בששה סדרי משנה, אבל זו אותה תקופה] לגבי ליקוט שערות לבנות מתוך שחורות כדי להראות צעיר יותר, שהדבר אסור משום לא ילבש, וכן בגמרא נזיר נט א הובאה ברייתא שדנה באופן דומה את הנושא של הסרת שיער בית הערוה ובית השחי לגבר.

יום נעים.