אזיקונים על קשרי הטלית קטן

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא . רציתי לדעת אם מותר לי לתפוס את קשרי הציציות של הטלית קטן עם אזיקונים מפלסטיק בשביל שלא יפרמו לי הקשרים תודה רבה וזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה

על פניו אני לא רואה סיבה לאסור זאת, הקשרים קיימים וזה רק נוסף מעליהם לשמירה. לא ראיתי מקור לחשוש שמא זה נעשה טפל לציצית כך שממילא יש כאן בעיה שאינו ממין הציצית. אבל כיון שלא מצאתי מפורש שום פוסק שעסק בשאלה דומה, הייתי מציע להמנע, ומנסיון, הקשרים נפרמים רק כשהם חדשים, תהדק מידי פעם ולאט לאט זה יפסיק להפתח.

בהצלחה.