סבתא כועסת על הנכדה בת השנתיים

שאלה:

שלום לכבוד הרב מה ניתן לעשות כאשר הנכדה שלנו בת שנתיים נתנה מכה לסבתא שלה אומר שלא מכה חזקה .הסבתא ממש כעסה עד כדי שהיא לא מדברת עם הנכדה בת שנתיים ניראה מצחיק אבל זאת האמת וחוץ מזה בטח יש לכך עוד דבר שגרם לתגובה כזאת של הסבתא .שהיא לא רוצה לבוא לסבתא כאשר מעבירים את הנכדה מיד ליד .

תשובה:

שלום וברכה

ראה, ברור שהבעיה אינה אצל הילדה, הסבתא לא יודעת משום מה להבדיל בין אדם מבוגר לילדה בת שנתיים… אבל לחנך את הסבתא גם לא תוכלו וזה לא מתפקידכם, תלמדו את הילדה לומר סליחה סבתא, ואם זה יספק אותה מה טוב, ואם לא, היא תלמד לאט לאט לקבל את הנכדה… אגב התופעות תלויות זו בזו, ילדים יש להם חוש ריח מצויין, וכאשר הילדה חשה שהסבתא דורשת ממנה ותובעת התנהגות מיוחדת ופחות קלילה, היא נמנעת לבוא אליה, אין הרבה מה לעשות… אבל גם לא צריך לקחת את זה קשה, אם תתייחסו לזה בקלילות כפי שראוי להתייחס, יתכן שזה ישפיע גם על הסבתא.