לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כהן או חלל?

שאלה:

שלום,

זוג בעלי תשובה 36 שנים נשואים.
אומרים שהאבא כהן שהתחתן עם אשתו שלא הייתה בתולה.
האם הבנים שלהם כהנים או שהם נקראים 'חלל', והם בעצם כמו ישראל גמור?

תודה.

תשובה:

שלום רב,

העובדה שאינה בתולה אינה פוסלת אותה לכהונה. בפרט אם הם היו בארץ במקום שרובם כשרים. משום שרק אם נבעלה לפני שילדה את ילדיה לאדם פסול או גוי אז הילדים יהיו חללים. אולם אם היתה בחו"ל זה קצת יותר מורכב בפרט אם יודעים בודאות שלא היתה בתולה. ובכל מקרה אם היא אומרת שלא נבעלה לגוי, בכל מקרה היא יכולה להישאר עם בעלה הכהן וילדיה כשרים לקהל.

השבתי בקצרה משום שאין כאן די פרטים.