הכנת אוכל לבני משפחה חילונים

שאלה:

שתי שאלות : 1: אשתי נוהגת לעשות לאחיה מאכלים לשבת למרות שהם לא מברכים והיא מתרה בהם לברך האם זה מותר לעשות להם אוכל אפילו שהסיכויים שלא יברכו. 2: לפעמים באים לאכול בבוקר האם לתת להם לעשות קידוש למרות שהם לא שומרים שבת או שזה כמו שקר ועדיף פשוט לתת להם ליטול ידים ישר וברך המוציא.

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה לא כדאי לתת אוכל לאדם שאינו מברך, אמנם במידה ובלאו הכי הם יאכלו איזו ארוחה, השאלה רק מה יאכלו, נראה שאין כאן כל מכשול, בפרט שיש שהקלו באדם שאינו שומר מצוות שלא נוהג בו דין לפני עיור לא תתן מכשול, וגם אדרבה, בכך שהיא נותנת להם אוכל לא יכשלו באכילת מאכלים אחרים שכשרותם מוטלת בספק, ועוד יש לצרף לזה שאחר שכבר הורגלו בכך אם תפסיק להכין להם יבואו חלילה לידי עלבון וכעס, ראה מאמר נרחב בזה כאן.

בודאי יש לתת להם לעשות קידוש ולברך, הרי יהודים הם!

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האמת שלא כל כך הבנתי למה צריך לתת להם קידוש בשעה שהם מחללים שבת מה השלב הבא שיעשו קידוש עם סיגריה
    החברותא העיר לי שאם כבר רק ביין מפוסטר או מיץ ענבים שאל"כ אתה מכשיל אותם באיסור יין נסך שהרי מחללים שבת בפרסיה

  2. האיסור של יין נסך זה כדי להתרחק מהם, לכן האדם עצמו שעושה את היין ליין נסך אינו אסור לשתות את היין שהוא עצמו נגע בו, ראה חוט שני תקיב א, וראה כאן מאמר נרחב בענין זה.
    http://din.org.il/2011/01/02/%D7%91%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A0%D7%A1%D7%9A-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%9C-%D7%A9%D7%91%D7%AA-%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%92%D7%A2-%D7%91%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A9%D7%9C-%D7%A2/
    את הסברא שלך לאסור עליהם לקדש לא הבנתי.

  3. לא אמרתי לאסור שאלתי אם עדיף לא להציע כי הקידוש עצמו כמו תרתי דסטרי לחילול שבת שלהם. והאיך אתה מעיד בקידוש ומעשייך סוטרים שאתה לא שומר שבת וכאילו לומד לחיות בשקר אבל כל מה שאני שואל בתור הנהגה איך כדי לנהוג ולא מצד האיסור.
    ולפי דברייך אני מבין שצריך לזכות אותו במצות עשה למרות שהוא מחלל שבת