לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הורדת שיעורים מיוטיוב

שאלה:

שלום וברכה הרב!

רציתי לשאול האם מותר להוריד שיעורי תורה מיוטיוב ולפרסם את השיעורים בוואצפ ובפייסבוק לזיכוי הרבים?
אני יודע שיש דעות שפסקו ששיעורים באינטרנט זה זוטו של ים וכו’ ולכן לדעתם, אין דין של בעלות על השיעור ואפשר להוריד.
השאלה היא:1)האם אפשר להסתמך על הדעה הזאת?
2)מה קורה ביוטיוב שהם מרווחים כסף מזה שנכנסים אליהם לאתר ורואים פרסומות, ואז האם גם פה אין עניין של גזל או יש?(ואז אפילו אם מי שמעלה את השיעור מתיר לי להוריד ולפרסם אולי יהיה אסור להוריד את השיעור משום גזל של יוטיוב)
כי כשאני מוריד, אני יותר לא נכנס לאתר לשמוע את השיעור, ואז בעלי יוטיוב מפסיד מכך.
אשמח לדעת מה הדין ואולי אפשר לומר שאולי הבעלים גוי ולכן אין גזל הגוי?
3)אם נגיד שכן מותר להוריד ולפרסם בפייסבוק ובוואצפ, האם יש בזה זיכוי הרבים למי שעושה את זה?

תשובה:

שלום וברכה,

ברור שפרסום דרשות ושיעורי תורה נחשב לזיכוי הרבים. אלא שיש לעשות זאת בדרך המותרת.

בשיעור רגיל – לא מקבץ של קורס – אין זכויות יוצרים, ומותר להעתיק. כמו כן אם המרצה שהכניס את הדרשה מסכים שיעתיקו, לא חל איסור זכויות יוצרים. העובדה שיוטיוב מעוניינים שיכנסו לשמוע דרכם כדי שיצפו בפרסומות, לא נחשב לזכויות יוצרים, ולכן אין זו סיבה לאסור את העתקה מהם.

בהצלחה.