קניין מעמד שלשתן בשיחת ועידה

שאלה:

האם מועיל קנין מעמד שלשתן ע"י שיחת ועידה, או שבעינן שיהיו שלושתם נוכחים באותו מעמד, וכלשון השו"ע (סי' קכו סעיף כא) מעמד שלשתן ליתיה מפי הכתב, אלא במעמד שלשתן ממש, ומהטעם דהבו דלא לוסיף עליה.

תשובה:

שלום וברכה,

לא מצאתי מי שמתייחס לזה. אבל מסתבר כדבריך שלא יועיל בשיחת ועידה, לפי דברי הראשונים והובא בשו"ע שלא מועיל על ידי שליח או על ידי כתב, משום דהבו דלא להוסיף עליה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1