שינוי נוסח התפילה מחמת השתייכות קהילתית

שאלה:

האם מותר לי לחזור להתפלל בסידור ספרד מסידור תהילת ה׳ אני ספרדי שמקורב לחבד?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה ספרדי אין לך לשנות ממנהגי אבותיך, ועליך להתפלל בנוסח ספרדי, אא"כ אתה ממש משתייך לעדת חסידי חב"ד בכל הליכותיך ונמנה על בני קהילתם. באופן זה שאתה חבר בקהילת חב"ד יש להניח שדינך כמי שהולך ועוקר דירתו ממקום למקום שהוא מקבל את מנהגי המקום שבא לשם. שכן בזמנינו ברוב המקומות "מנהג המקום" אינו נקבע על פי השתייכות גיאוגרפית כי הרי בכל מקום יש קהילות שונות מכל הסוגים, אלא לפי השתייכות קהילתית, במידה ויש כזו [מצוי יותר אצל חסידים שאכן חיים כקהילה סגורה, ופחות אצל שאינם חסידים].

מכך שאתה מעוניין לחזור למנהגי אבותיך אני מבין שההשתייכות שלך לחב"ד אינה מוחלטת, ואם כן חובה עליך להתפלל בנוסח ספרדי דוקא.