ליבון שאינו אפילו ליבון קל – במקום עירוי

שאלה:

שלום לכבוד הרב רציתי לשאול לפי דעת הרמ"א שצריך להכשיר הכלים לפי שימוש הכלי במיעוט תשמישו, משטח עבודה נירוסטה, שהשימוש שלו הוא ברוב הפעמים בקר, ומיעוט בחם ע"י הנחת סירים רותחים שהיו על האש, שצריך לפי הרמ"א עירוי כלי ראשון, האם יועיל במקום זה, לעבור עם ברינר אש שיחמם המשטח בחום מאוד גבוה, אבל לא יגיע לכדי ליבון קל?

תשובה:

שלום וברכה

אם לא יגיע לליבון קל לא נראה שזה מועיל. יש לנו דירוג של סוגי הכשרה המובאים בפוסקים, מה שלא הובא, כמו ההשוואה שלך בין חימום קל פחות מליבון קל, להחליט שהוא שווה ערך לעירוי, אין לנו ידיעה כזו מדברי חז"ל וממילא אין בכך טעם.

כמו כן יש לנו כלל בהכשרה, שליבון למשל מועיל רק אם מדובר בכלי שאין חשש שיפסד, כי אחרת חוששים שאדם יחוס עליו ולא יעשה כמו שצריך, כאן אתה לכתחילה מצהיר שאתה חושש על הכלי ותעשה משהו מאוד זהיר…

שבת שלום.