חרדה חברתית המונעת הליכה לבית הכנסת

שאלה:

שלום כבוד הרב , אני מתחזקת כבר 10 שנים ברוך ה' וגם בעלי. הכרנו לפני שנה וחצי כששנינו דתיים שומרי שבת לא גרנו יחד ואני יודעת שהיה מניח תפילין כמובן שגם היה הולך לתפילות. לפני קצת פחות משנה התחתנו ובעלי היקר הוא אדם מאוד מאוד ביישן וסגור עברנו לישוב דתי. ובגלל שהוא מאוד ביישן הוא מתבייש ללכת לבית כנסת שם לשיעורי תורה הוא רגיל למקום תפילה שלו. אני מאוד מנסה לדחוף אותו ולהגיד לו שלמרות שהוא מתבייש יש לו אפשרות לשמוע שיעור תורה בטלפון ויש לו אפשרות להתפלל בבית . הוא עשה את זה ופתאום כשאמרתי לו כל התפילין שהוא לא הניח שבועיים כבר הוא אמר שבגלל שאמרתי לו הוא עושה דווקא ועכשיו הוא לא יניח ספציפית באותו יום) . אני באמת לא יודעת איך לגרום לו להתחזק יותר..אני באמת לא יודעת איך לעשות את זה ואני צריכה כלים .

תשובה:

שלום וברכה

לפי מה שאני מבין משאלתך, הוא צריך סיוע רגשי מקצועי, הנושא אינו לעודד אותו לשמור מצוות, אדרבה, הוא רוצה אלא שהצורך להתגבר על הקושי הרגשי שלו והחרדתיות שלו מהחברה, דוחקות אותו אחורה. לכן אם נושא החרדה הסביבתית יבוא על פתרונו, ויש לזה בהחלא אפשרות לסיוע, זו בעיה קלה ונפוצה שיש לה הרבה מאוד הצלחות בטיפול, הוא יצא מאפלה לאורה בכל המובנים, גם הרגשי החברתי המשפחתי וכו', וגם הדתי. לכן אין ללחוץ עליו בכיוון הדתי, אלא בכיוון הנפשי לעודד אותו מאוד לטפל בעצמו. תופעה של אדם שחרד מההליכה לבית הכנסת אינה רגילה ואינה "ביישנות" או "מופנמות" היא כבר חורגת מכך, וחבל, כי הוא סובל.

עודדי אותו לטפל בעצמו ובעזרת ה' הכל יהיה טוב.

שבת שלום ומבורך.