ממתי מתחייבים על עבירות בשמים?

שאלה:

האם בחור עד גיל 20 מיתחייב על עבירות בבית דין של למעלה ?

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין תמיד, על פי הגמרא בשבת פט ב והירושלמי ביכורים פ"ב הלכה א, שהנושא הוא בעיקר על ענוש מיתה בידי שמים, או כרת, אבל ברור שכיון שאדם חייב במצוות הוא שייך בכל הנושא של שכר ועונש התלוי בדיני גן עדן וגהינום, שאם לא כן מה המשמעות לחיובו במצוות, וכל הענין בעצם נלמד ממיתת יוצאי מצרים בחטא המרגלים, שהיתה כאן בעולם הזה בידי שמים מגיל עשרים ומעלה ולא קודם לכן.

כמובן שהתשובה מועילה תמיד להנצל מכל עונש, וכל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן!

שבת שלום.