צירוף מזונות ופרי לברכת בורא נפשות

שאלה:

שלום כבוד הרב האם ספרדי שבירך על וופלים מזונות אך לא אכל כשיעור ולכן לא יברך על המחיה ,האם הוא צריך לברך נפשות על הקרם שבתוך הוופלים אם אכל כשיעור מהם? תודה

תשובה:

שלום וברכה

לדעת רוב הפוסקים הכל מצטרף יחד לברכת בורא נפשות. גם כאשר הם שתי ברכות אחרונות שונות, חצי כזית עוגה וחצי כזית מלפפון, מצטרפים יחד לברכת בורא נפשות שהיא ברכה כוללת יותר, אבל לא לעל המחייה. ראה משנה ברורה סי’ רי ס”ק א ואור לציון ח”א סי’ יט. אמנם הגר”ע יוסף בשו”ת יביע אומר ח”י סי’ יט הביא מדברי החולקים והכריע באופן זה שספק ברכות להקל ואין לברך או שיאכל כזית מאחד המינים, ורק כשהם ממש מעורבים יחד הכריע שמצטרפים לברכה אחרונה, ולכן ההולך לפי פסקי הגר”ע יוסף לא יברך.