איסור חיבוק ונישוק נדה או אשת איש

שאלה:

שלום וברכה האם הנוגע(מחבק,נשיקה בלחי) באישה נידה(בת דודה לדוגמה ) ואו אישה נשואה(דודה לדוגמה ) מתחייב באיסור כרת?

תשובה:

שלום רב,

לדעת הרמב"ם זה איסור לאו. וכך כתב בפרק כא מאיסורי ביאה הלכה א: "כל הבא על ערוה מן העריות דרך איברים או שחבק ונשק דרך תאוה ונהנה בקרוב בשר הרי זה לוקה מן התורה, שנאמר לבלתי עשות מחקות התועבות וגו' ונאמר לא תקרבו לגלות ערוה, כלומר לא תקרבו לדברים המביאין לידי גילוי ערוה". ולדעת הרמב"ן (ראה שם במגיד משנה ובש"ך יו"ד סי' קצה) זה איסור דרבנן.