מעשר כספים למטרה עתידית

שאלה:

שלום הרב. שאלתי היא האם אני יכול להפריש מעשר כספים במשך תקופה למען מטרה שתבוא בוודאות בעתיד, למשל אם אני רוצה לפתוח גמ"ח כלשהו בעוד שנה, ואני רוצה לתת את כספי המעשר כל חודש במשך השנה הקרובה, האם זה אפשרי? כמובן שבמידה ואני לא יפתח את הגמ"ח, אתן את הכסף למטרת צדקה אחרת. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

נראה שכיון שמדובר בטווח הקרוב ממש זה אפשרי. כמובן יותר טוב אם תעשה זאת מיד, כלומר, נניח אתה רוצה לפתוח גמ"ח עריסות, תתחיל כבר לקנות לפי הכסף שבידך ותספר לידידיך שזה מתחיל…

במקביל, תוכל להפקיד בינתיים את הכסף בגמ"ח להלוואת כספים.

בהצלחה רבה