רכילות בדואר אלק'

שאלה:

שלום אדם א' העביר הודעה שיש בה לשון הרע על אדם ב' לאדם ג', אדם ב' שמע בדרך אחרת שמפיצים עליו לשון הרע ורצה לתבוע בדין תורה את אדם א' . על מנת להוכיח שמפיצים עליו לשון הרע הוא ביקש עותק מההודעה שנשלחה אל אדם ג'. אדם ג' חשב שההודעה לא הייתה רק אליו ושלח עותק לאדם ב'. בא אדם א' ותובע את אדם ג' ואומר לו עברת על איסור רכילות – ודורש שההודעה לא תתקבל כראיה בדין תורה האם אדם א' צודק , איך ניתן לתקן ? י

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא רואה סיבה שאדם א' יוכל למנוע את הראייה של הוצאת שם רע שעשה לאדם ב'. א. הרי גם הוא בעצמו עבר על איסור של הוצאת שם רע. ב. העובדה שאדם ג' עבר באיסור רכילות לא ימנע מבית דין להוכיח את מעשיו המגונים של אדם א'.

בהצלחה.