מדוע צריך לבקש מהקב"ה?

שאלה:

מדוע צריך לבקש מהקב"ה דברים? הרי אם הוא יצר אותנו הוא צריך לדאוג לנו גם בלי שנבקש כמו שאבא דואג לבנו שלא יחסר לו כלום גם אם הבן לא יבקש אוכל האבא יתן לו, אז למה אני צריך לבקש רפואה, הצלחה, פרנסה?

תשובה:

שלום וברכה

אתה אכן שואל שאלה מאוד חשובה ונכונה. התשובה לכך בעצם מתחלקת לשנים: יש דברים שאמנם נגזר שנקבל, אבל הם יבואו לנו דוקא על ידי תפילה. משום שמטרת העולם ותכליתו היא בעצם גילוי כבוד שמים, והתפילה היא ביטוי לאמונה וחינוך והרגל להאמין שהכל מאיתו יתברך. אם היינו מקבלים הכל בלי תפילה היינו חלילה שוכחים מה מקור השפע…

האופן השני, שאכן יש דברים שלא אמור האדם לקבל אבל הוא זוכה לכך על ידי תפילה. אדם יכול לשנות גזר דינו ומזלו על ידי תפילות וזכויות.