הכשר על שמן זית בפרטי

שאלה:

שלום רב קיבלתי שמן זית מחבר שאמר לי שהשמן זית יוצר באחד הכפרים הדרוזים בצפון (בית בד פרטי ולא מסחרי ,טחינה ע"י אבן ריחיים) האם יש לחשוש :א.ערלה ב.עירוב אנזמים משומן מן החי של חיות טמאות לצורך ניצול מקסימלי של הוצאת השמן מהזית ג.עירוב שמנים אחרים (אולי כשרים) ולצורך טישטוש הדבר מערבים חומר מתחלב שספק בא משומן מם החי וכנ"ל. ד.עירוב צבע מאכל לטשטוש צבע השמן משומן מהחי וכנ"ל תודה רבה אשמח לתשובה בהקדם ומפורטת

תשובה:

שלום רב,

איך אפשר לדעת אם זה נכון או לא? הכי טוב זה לרכוש באופן מסודר שיש כשרות ואז יודעים שהכל כשר וישר. באופן הנ"ל אתה צריך לנחש אם הוא דובר אמת או לא. הרי גוי אינו נאמן לומר שלא עירב את הנ"ל, בפרט שאין סברא אובייקטיבית שהוא יהיה נאמן? וכי מישהו ידע אם עירב או לא? ואם כן, מה קרה? יפסיד משהו ממשי? ראה בסוף יבמות לגבי גוי שמכר פרות ואמר של ערלה הן.