עובד שעשה חורים בשולחן העבודה לצורך נוחות עבודה

שאלה:

שלום רב
אני משגיח כשרות בבסיס צבאי. אני בורר את האורז והקיטניות על גבי שולחן לאחרונה עלה בראשי להתקין על גבי השולחן איזה שהוא מכשיר חשמלי שעוזר לי בברירת הקיטניות לאחר שהתקנתי אותו קצת נקף מצפוני היות ועיניין זה דרש לעשות חורים בעץ ובמתכת של השולחן. מה שהעלה בי את החשש שיש כאן בעיה הילכתית.
האם נהגתי שלא כשורה?
שנית מה עלי לעשות עכשיו לאחר שכבר המכשיר הותקן והחורים נעשו? יש לציין שהרכוש שייך לצבא, איך עלי לתקן.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לעובד לחורר בשולחן שאינו שלו, למרות שהחורים נעשים לצורך העבודה.

בדיעבד שכבר חוררת, יש לבדוק האם החורים גרמו ירידת ערך של השולחן, חל חובת תשלומים של ירידת הערך של השולחן. ואם השולחן ישן, או שהחורים קטנים, והשולחן לא ירד מערכו – פטור המחורר למרות שלא עשה כדין.

חודש טוב.