לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מזונות הבנים ממעשרות

שאלה:

שלום רב,
לבעלי יש בת מנישואים קודמים בגיל 6, הוא לא שילם דמי מזונות כמה שנים משום שאין באפשרותו , האם כספים שנעביר מדי פעם אפשר להחשיבם ממעשרות?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מבין מה הכוונה שהוא לא משלם משום שאין באפשרותו, הוא חייב לעבוד ולעשות הכל כדי לשלם כל מה שהוא חייב! זו ילדה שלו! והוא צריך לדאוג למזונותיה בדיוק כפי שהוא דואג לפרנסת ביתו השני! באופן כללי אם זה מצבו שאין לו כסף לפרנס את ילדיו עצמו ובשרו הוא פטור ממעשר כספים, כך שאין מקום לשאלה הכואבת.

עודדי אותו לתת כל מה שהוא חייב לילדתו! זה לא בונוס, זו חובה גמורה!

חודש טוב ומבורך.