לתווך השכרת חנות שמוכרים דברי מאכל אסורים

שאלה:

שלום רב,
אני מתווך במקצועי זה מספר רב של שנים וזהו עיקר פרנסתי.
שאלתי היא:
רשת חנויות מוכרת שמוכרת בשר חציר מוצרים טרפים ולא כשרים אחרים, מעוניינת לשכור מקום שאני מתווך אותו עבור בעל הנכס.
1. האם מותר לי לתווך בכזו עסקה?
2.האם מותר לי למנוע להעביר הצעה לבעל הנכס מרשת החנוניות הנ"ל?
3. בעל הנכס סומך על שיקול דעתי, אך אין לו עניין למי ולמה יושכר הנכס כל עוד יהיו אלה תנאים מסחריים שיניחו את דעתו.
4. מדובר על היקף השכרה שנתי של מעל חצי מיליון ש"ח.
כך שעלי להיות זהיר.
בברכה,

דניאל קרמונה

תשובה:

שלום וברכה,

יש להימנע מתיווך של חנויות שמוכרות דברים האסורים. כאשר אתה ממציא עבורם מקום טוב למכור, יש בזה חיזוק למעשיהם. ועל כן גם אינך צריך להעביר מידע כזה למשכיר.

רצוי שתודיע למשכיר שאתה כשומר תו"מ אינך מתעסק עם חנויות שמשווקות דברים אסורים, מבלי לפרט במה מדובר. ואתה מנסה להמציא אך ורק עסקים כשרים.

חודש טוב.