הלוואות רבית על ידי חברת "בלנדר"

שאלה:

האם מותר להשקיע את הכסף ב"בלנדר" כדי להרוויח ריבית. האם אין פה איסור ריבית?
בלנדר היא חברה שאנשים שמים בה את הכסף שלהם, והם מפזרים את הכסף להרבה הלוואות כמו 100 לכל לווה, ונותנים לאנשים ששמו את הכסף ריבית החזר שיכולה להגיע ל 5% לשנה, ואפשר להמשיך להשקיע את הריבית ולהרוויח רבית דריבית.
לחברה יש היתר עיסקא מבד"צ העדה החרדית ומהרב אריה דביר ראש מכון לכלכלה. היתר מפורסם באתר האינטרנט של החברה

תשובה:

שלום וברכה,

חברה שמחזיקה היתר עסקה מותר להתעסק בהלוואת של ריבית. וגם לקבל ריבית  על הריבית מותר, שנעשה כאילו זכה בריבית וחוזר להשקיע את הכסף שהרוויח, דהיינו שהריבית שמרוויח נהפך לקרן, וגם על זה מועיל היתר עסקה.

חודש טוב.