הזכרת שם השם בלב

שאלה:

האם מותר להגות את שם הויה ברוך הוא ככתבו בהרהור בלב ללא השמעת קול או בלחש? זאת אומרת רק בלב בהרהור בלבד,האם מותר?

תשובה:

שלום וברכה

בפשטות אין איסור להרהר בשם ה'. אמנם הבנין עולם (או"ח סי' ו) כתב, שלהסוברים שהרהור כדיבור דמי, כשמהרהר בזמן התפילה במילי דעלמא נחשב הדבר כהפסק, ומוכח מדבריו שהרהור כדיבור זה לא רק כשבא לצאת ידי חובה וכדומה, אלא זו מציאות תמידית, ואם כן אולי יש לאסור בכהאי גוונא להגות את השם בהרהור.