גג במכירה בשחור

שאלה:

ב"ה

שלום וברכה,
מה שקורה: בניין בביתר עילית שנבנתה לפני 20 שנה, והיא בת 5 קומות שבה 10 דיירים
בגג ישנם משאבה מים ששייכת לכלל השכנים וגם על בגג ישנם קולטי שמש ששייכים לכלל השכנים
*תיקון וניקוי המרזבים בגג נעשו כל הזמן על ידי כל השכנים,
הקבלן עשה את הכניסה לגג מחדר המדרגות,

*בכל השנים האלה טענו 2 דיירי הקומה העליונה בבניין שהגג שייכים אליהם, שנקנתה מהקבלן כמו הדירה ומה שבאמת היה שקנו את הגג בשחור מאחד שהיה נאמן לקבלן,
*דירה אחת זה עוד דייר שקנה מהקבלן שעוד לא שיפץ בגג
ודירה אחת גר דייר שהוא כבר קונה שלישי, שכבר בנה חדרים בגג

השכנים טוענים שהגג שלהם ושיקרו אותם שהיא לא שייכת להם ואמרו להם שהיא נמכרה חוקית
ולכך לא השתמשו בגג ולא דרשו כסף מהגג שאחד שכבר בנה בה,

השאלות הוא כזה:
א), במצב הזה למי באמת שייך הגג
1), לאחזקת הרעפים בגג
2), ניקיון מרזבים
3), הרחקת היונים,

ב), שימוש בגג להוספת קומה
1), לגור בה
2), להוספת דיירים,
תודה רבה,

נ,ב, ראוי לציין שבוועדות בנייה בעיריית ביתר עילית מאשרת הבנייה בגגות לאחד השכנים ואינה שואלת למי באמת שייכת הגגות,

תשובה:

שלום וברכה,

כדי לקבוע הלכה ברורה בזה יש לשמוע את הצדדים. אם אכן רוכשי הגג יוכיחו שרכשו את הגג, הרי שהגג שייך להם. ואין הבדל אם רכשו ב'שחור' או ב'לבן' צריך לבדוק האם יש בידם מסמכים המספיקים להוכיח את קנייתם.

ניקיון המרזבים מוטל על כל דיירי הבניין, מאחר והמרזבים הינו רכוש המשותף ולא רכוש פרטי.

הברחת יונים – אם היונים לא באים בגלל מעשיהם של בעלי הגג, והרחקת היונים עשה עבור כל דיירי הבניין, הנטל של הוצאות הברחת היונים מוטל על כל דיירי הבניין.

חודש טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. איך ניתן לקנות בשחור מקבלן הלא הקבלנים בונים עבור משרד השיכון ומה שמוכר צריך לתת קבלן רשמי
    ומה שלא נתן קבלה רשמי לא מכר!

    מחכה לשמוע !

  2. קנייה בשחור מהקבלן

    אין כזה דבר כי הקבלן בונה לפי זכייה שזכה לבנות ממשרד השיכון ושם (1) צריך למכור רק רשמי (2) העסקן לא יכול לקבל כזה סמכות מהקבלן, כי הסמכות שמהקבלן מקבל הקבלן מהשכנים היא למכור חלקים שונים בבניין היא רק למכור במצב רשמי,

    תודה ולהישמע

  3. אפשר למכור גם בצורה לא רשמית, מאחר וכל דיירי הבניין חותמים על כך שמוכר רק את הבית ותו לא. וכל תנאי שבממון קיים. ונחשב שמוחל על כל זכות שיש לו בבניין, ואותם זכויות מוכר לאדם אחר בצורה לא רשמית.