קבלן שעשה עבודות לא תקינות

שאלה:

שלום רב
קבלן עשה כמה עבודות בביתי, ולדעתי הוא עשה הוא אותן בצורה לא טובה בעליל, כגון נזילות, בנייה לא טובה וכו'. שאלתי היא:
1. האם אני יכול לעכב בידי סכום כסף שאני חייב לו עד שיתברר הדבר בבית דין?
2. האם בית הדין מקבל עדות של בעלי מקצוע שאביא שיעידו שאכן העבודות לא בוצעו בצורה תקינה? אם כן, לפי איזה סעיף בהלכה סומכים על עדות של בעל מקצוע יחיד? מדין אומן לא מרע אומנותיה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש לך טענות של רשלנות של הקבלן, מותר לך להשהות את התשלום עד לבירור פסק בית דין.

במידה והקבלן מכחיש וטוען שאין כל רשלנות, בית הדין מסתמך על בעלי מלאכה אחרים כדי לשמוע חוות דעת, ולברר את האמת. יתכן ובית הדין יסמכו על החוות שתביא איתך, ופעמים שבית הדין ישלח בעל מקצוע מטעמם כדי לברר את הנושא.

קבלת מידע מאנשי מקצוע לא נחשב לעדות, אלא שמאות. ולא שייך לדיני עדות.

בהצלחה.