האם אמה הגויה של הגיורת יכולה ללוותה בחופה?

שאלה:

שלום וברכה האם מותר לאם גויה להוליך את בתה הגיורת לחופה ולעמוד תחת החופה נודה על תשובה מנומקת עם מקורות כל טוב ויישר כוחכם.

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אין בעיה. אין להולכה זו איזה תוקף הלכתי. אבל בהיותה מסמלת משהו חשוב בחיי הנישואין, אני מניח שודאי יש עדיפות שלא היא זו שתוליך אותה בחופה. ראה בשו"ת משנת יוסף (הגר"י ליברמן) חלק י"א סי' קצח שנשאל בנושא זה, וכתב שאין הדעת סובלת שהאב הגוי יוליך את בתו לחופה. אז נכון, הוא מדבר במקרה הפוך, וגם חלק מהנימוק שציין שם הוא העובדה שהוריה חיים באיסור – גוי ויהודיה. ובמקרה זה איני יודע. אבל גם בלי הנימוק הזה נראה שמאד לא נחה דעתו מכך.