בורא העולם לא מנסה אותנו – הוא נותן צ'אנס!

שאלה:

אתם יכולים הסביר לי מה הרעיון שעומד מאחורי זה שה' לא נותן לי עבודה וכתוצאה מכך אני משועממת. מה הוא מרוויח מזה? וגם שהוא רואה שכל פעם שאין לי עאבודה לא יוצא מזה משהו טוב אז מה העיניין עוד פעם לא לתת לי עבודה? זה כמו אדם שעושה ניסוי והוא רואה שהניסוי גורם לו הרס והוא ממשיך לעשות את הניסוי עוד פעם ועוד פעם מה היית אומר על אדם כזה ?

תשובה:

במקום לומר שהוא עושה "ניסוי", תאמרי שהוא נותן לך צ'אנס… שהרי ביום שבורא העולם יתייאש מאיתנו לא יהיה תכלית להחזיק אותנו כאן בעולם הזה, בורא העולם נותן לנו חיים כי הוא כן מאמין בנו שנצליח בסוף.

אימרי כל יום: תודה לך ה' על האימון שאתה נותן בי!