שכן שהצהיר על הכניסה כשלו וגורם קנס חניה לאחרים

שאלה:

שלום וברכה
באמצע רחוב שקט ישנו שטח אדום לבן של איסור חניה מול בית מסויים .
סימון זה הושג במירמה תוך הצגת הדברים כאילו זוהי כניסה לחניה
כאשר חניתי שם הזמין בעל הבית שיזם את הדבר פקח שקנס אותי ב250 ש"ח
במהלך תקופה שמתי לב שבעצם הוא יזם סימון זה כדי שהוא יוכל לחנות את רכבו הפרטי במקום זה ללא הפרעה
שאלתי היא האם אני רשאי להזמין לו פקח משטרתי או עירוני כדי שיקנוס אותו בסכום זהה פעם אחת או מדי יום כדי למנוע ממנו הישנות מקרים כאלו בעתיד מדובר על שטח ציבורי עירוני השייך לכל תושב העיר בשווה ולא רק לו.

תשובה:

שלום וברכה,

צריך לבדוק את פני הדברים, יתכן והשטח נחשב לכניסה לחנייה שלו, וזכותו לחסום חנייה לאחרים שלא יחסמו אותו. ומותר לו להחנות בפתח של עצמו את הרכב שלו. אם אכן מעשיו אינם חוקיים, ואסור לו לקחת את השטח לעמו, יש להתרות בו, ואם לא ישמע להתראה יהיה מותר להודיע לרשויות שהשטח ציבורי ולא פרטי.

לגבי שאלתך האם מותר להלשין עליו לפקח עירייה, קשה להתיר את העניין. למרות שהוא נהג שלא כדין כשהלשין אותך.

בהצלחה.