טעימת המסובים מכוס הקידוש – כוס פגום

שאלה:

אם קידשתי ושתיתי ואז העברתי את היין לאשתי בכוס אחרת היא הפסידה את חיבוב המצווה משום שזה נחשב כוס פגומה. אז מה הפתרון?
מדובר במצב שאני חולה וזה סכנה לשתות מאותה הכוס.

תשובה:

שלום וברכה

הפתרון הנכון שאגב יותר טוב גם מבחינה אנושית כאשר יש אורחים, הוא למזוג מעט לכוס לפני ששותים את הרביעית, כך גם לא תשתה מפגום וגם לא יהיה חשש שתדבק חלילה. כאשר היא שותה ממה ששתית, גם אם העברת את זה לכוס אחרת, עדיין היא עלולה להדבק. כמו כן, אם לפני שאתה מוזג נהכוס לכוס אחרת אתה מוזג לתוכו עוד מעט יין הפגימה נתקנת. ראה שו"ע קפב ה.