טבילת כלים דרבנן בברכה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, למה תיקנו חכמים לעשות טבילת כלים עם ברכה לכלים של זכוכית כמו של כלים של מתכת ? ראיתי את המסכת עבודה זרה 75, אבל לעניין הברכה , היינו יכולים לומר שטובלים בלי ברכה…תודה מראש

תשובה:

אין מקום לשאלה זו, יש הרבה מאוד מצוות דרבנן שאנחנו מברכים עליהם, כמו נטילת לולב בשאר ימי החג רק בחג הראשון זה דאורייתא, וכן נר חנוכה וקריאת המגילה בפורים ועוד ועוד.