לגרום שהעובד יתפטר מעצמו

שאלה:

האם מותר לראש כולל או למנהל עבודה להציק לעובד כדי שהעובד יתפטר מעצמו ולהביא עובד או אברך יותר טוב מהקודם?

תשובה:

שלום וברכה,

להציק לעובד או לאברך אסור, כמו שאסור להציק לשום יהודי. עובד שהציקו לו ובעקבות ההצקות התפטר מעצמו, נחשב הרעת תנאים וחייב המעביד לשלם פיצויים. לכן אין שום סיבה להציק.

מבחינה הלכתית, זכותו של המעביד לפטר עובד בסוף התקופה, או לפטר אברך מהכולל בסוף הזמן. למרות שהמניע של הפיטורין הינם שיקולים אישיים. האם נכון לעשות כך ולפטר ללא סיבה מוצדקת? מסתבר שאין זה דרך הוגת וישרה. ולכן כדאי להתייעץ עם רב לפני מעשה.

בהצלחה.