אלוקות ועבודה זרה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים

חשבתי לעצמי שיש בכל דבר אלוקות ויתכן שאנשי התנ"ך ידעו את זה וזה מה שגרם להם לטעות אחרי עבודה זרה מה אתם אומרים?

תשובה:

בודאי כך. אותם שעבדו עבודה זרה לא היו שוטים סתם לחשוב שהפסל ברא את העולם ויש לעובדו… אלא שכיון שבכל דבר יש אלוקות הם סברו להתחבר לאלוקות דרך משהו גשמי, אם זה אחד ממשרתי ה' כמו השמש, או פסל שמגלם רעיון אלוקי מסויים מבחינת הנהגה וכדומה, שדרכו ובאמצעותו יוכלו להתחבר, ראה את דברי הרמב"ן בביאור חטא העגל ושם מבוארים הדברים בהרחבה רבה.

הם גם ידעו לפעול ולהשפיע על ידי התחברות זו ויתכן שזה הועיל להם, אבל זה עצמו האיסור החמור! בורא העולם מצווה אותנו לעבוד ולפנות אליו לבד באופן ישיר.