לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פדיון הבן אחרי הריון חוץ רחמי

שאלה:

שלום לרבנים , שאלה בנוגע לפדיון הבן .
אם היה הריון חוץ רחמי בעבר שהסתיים בתחילתו. וכעת הריון תקין בתוך הרחם עם בן בכור . מקיימים פדיון הבן?

תשובה:

שלום רב

בהריון מחוץ לרחם ודאי הבא אחריו חייב פדיון בברכה. באופן כללי אם הולד לא התפתח ארבעים יום מקליטת הזרע עושים פדיון עם ברכה, ארבעים יום אלו מונים בערך כשבועיים אחרי תאריך וסת אחרון, מעט פחות. ראה בענין זה הרבה תשובות כאן במאגר השו”ת שלנו.