זמן פדיון הבן

שאלה:

שלום לך הרב בני נולד בט"ו בשבט בשעה 12:30 בצהריים.. עשינו את החישוב והגענו שהתאריך אמור להיות י"ד בערב שזה אומר תחילת ט"ו באדר א.
קבענו אולם והכול האם מותר לקיים את הפדיון או שיש טעות חמורה תודה?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה עושים את הפדיון ביום השלושים ואחד ולא בלילה. המיקל לפדות בליל ה31 יש לו על מה לסמוך, אבל לא ביום השלושים.

מזל טוב

מקורות:

ראה ב”ח יו”ד סי’ שה שנחלקו בזה הדעות, וראה מגן אברהם סי’ שלט ס”ק ח שכך הכריע, וראה בהרחבה בס’ אוצר פדיון הבן פרק טו סעיף א הערה ב’ מה שכתב בזה בהרחבה רבה מדברי הפוסקים. וראה שו”ת יביע אומר ח”ה יו”ד סי’ כה שמאריך בזה הרבה ומסקנתו שאם פדו ביום השלושים לאחר שעברו כ”ט י”ב תשצ”ג יש לחזור ולפדות בלי ברכה. אמנם לגבי ליל ל”א לאחר שעברו מנין השעות הנ”ל הביא שם הרבה מקורות לקולא, ודחה דעת הגינת ורדים שהחמיר בזה, אבל אם אין דמובר בשעת הדחק ממש נראה לי שאין טעם לבוא לחששות ויש להמתין לבוקר. וכן מבואר בש”ך שם שאין פודים בליל לא.