איסור ריבית בלקיחת משכנתא

שאלה:

אני קניתי בשנה האחרונה דירה ולקחתי משכנתא מבנק הפועלים,
מקווה מאד שלא נכשלתי חלילה באיסור ריבית.
אשמח לקבל עידכונים בנושאים אלו.

תשובה:

שלום וברכה,

ברוך השם התודעה של איסור ריבית הולכת וגדלה בציבור. לקחת הלוואה מהבנקים אין איסור ריבית, היות ולכל הבנקים יש שטר היתר עסקה. כאשר מטרת ההלוואה הייתה עבור רכישת דירה, נחשב למהודר ביותר, מאחר והכסף של ההלוואה מושקע בעסק הטוב ביותר – דירה. ואין איסור ריבית.

האיסורים שיש לחשוש בהם הינם בין הקונה ללקוח בהסדרי התשלומים. וכל דבר יש לדון לגופו של עניין.

בהצלחה.