פרע חוב בצ'יק והצ'יק נאבד

שאלה:

פרעתי חוב של 4000 שקל לחנות ירקות בצ'קים לא שלי. בעל חנות הירקות כיבס את הצ'קים ובעל הצ'קים אמר לי שאין באפשרותו לתת אותם שוב (תרומה). מי חייב למי וכמה? אני לבעל חנות הירקות או בעל החנות לי?

תשובה:

שלום וברכה,

את פרעת לבעל החנות בצ'יק שלא שלך, נחשב שנתת מכספך סך 4,000 ש"ח. ולכן אם בעל החנות איבד את הש'יקים אין עליך חובה לשלם שוב. אלא שאם היה ניתן לגשת לבעל הצ'יק ולדרוש צ'יק נוסף היה צריך לעשות זאת. אבל אם אין אפשרות להוציא ממנו שוב ש'יק, אין סיבה שפורע החוב יצטרך להוציא עוד 4,000 ש"ח מכספו.

לא הבנתי את שאלתך מדוע יש צד שבעל החנות יהיה חייב לך?

בהצלחה.