נעשה ונשמע

שאלה:

מה פשר "נעשה ונשמע"? ואם עושים לפני ששומעים מדוע צריך לשמוע? הרי אנחנו כבר עושים. תודה

תשובה:

שלום וברכה

נעשה ונשמע אין הכוונה שעושים בפועל לפני ששומעים, שהרי קודם ששמעת איך תדע מה לעשות… אלא הכוונה שאני כל כך סמוך ובטוח בבורא העולם, עד שאני מקבל עלי לעשות הכל ללא פקפוק עוד לפני ששמעתי במה זה כרוך ומה זה ידרוש ממני, אחר כך כמובן יש לשמוע כדי לדעת מה לעשות…

בהצלחה