לעבוד בשחור במדינה בחו״ל

שאלה:

שלום הרב , יש לי כמה שאלות בענין חושן משפט אני רוצה להיות ברור בזה מצד התורה.
1) אני גר בחו״ל אני רוצה לדעת האם לשלם משהו בשחור האם זה גזל ואסור מצד התורה , כיון שיש הרבה סופרים שמוכרים מזוזות תפילין או שיעורי בר מצוה שזה הכל בשחור ?
2) ולעשות רמאות עם המדינה לדוגמא לשים את עצמו כחולה כדי להפסיק לעבוד ולקבל אותו כסף כמו כשהיית עובד ?

תשובה:

שלום וברכה,

לדעת מרן הב"י אסור להימנע מתשלום מיסים גם כאשר המלך, והמונע עצמו ואינו משלם עובר באיסור של 'לא תגזול'. והרמ"א הביא שי"א שלהבריח מיסים נחשב הפקעת הלוואה שמותרת בגוי.

מסתבר שבסוגי עסקים זעירים שלא נהוג לדווח למס, כגון כותבי סת"ם או מלמדים שיעורים פרטיים. ולכן לא יחול חובה לשלם מיסים על כך.

לדווח על ימי מחלה שלא נכונים ולקבל שכר על כך נחשב לגזל הגוי. וגזל הגוי אסור לכו"ע.

בהצלחה.

מקורות:

להימנע מתשלומי מיסים – ראה שו"ע חו"מ סימן שסט סעיף ו.

במדינות דמוקרטיות שאין למלך בעלות, העם נחשב למלכות והחוקים שנהוגים אצל העם, מחייב את כולם מדינא גמלכותא דינא. ולכן סוגי עסקים שמקובל שלא מדווחים, מחמת שההכנסה זעירה, לא חל עליהם איסור של דינא דמלכותא דינא.