חופשה לעובד שלא מומשה

שאלה:

עבדתי במשך 8 שנים כמנהלת מעון, בסוף כל שנה הבעלים של המעון היה נותן לי נופש במתנה. הנתינה התבצעה באמצעות שליחת הודעה במייל, בה הוא מודיע לי שלאות הערכה אני זכאית לצאת לחופשה בסכום מסוים, הייתי שולחת חשבונית ומקבלת את ההחזר. היה פעמים שהנופש הוגבל עד תאריך מסוים והיו פעמים שלא. בשלושת השנים האחרונות לא מימשתי את הנופש. בסוף שנה"ל תשע"ט פוטרתי מעבודתי. עיינתי בשלושת הודעות המתנה האחרונות וראיתי שבתשע"ז היה כתוב שהנופש תקף עד סוף שנה"ל, כלומר הפסדתי אותו. אך בתשע"ח היה כתוב: בכל עת שתרצי ובתשע"ט היה כתוב בתוקף עד ה-30.6.18 . מאחר ופוטרתי לפני תאריך זה. שלחתי חשבוניות עבור תשע"ח ותשע"ט. אך המעסיק טוען שהוא לא חייב לשלם. האם נתינת מתנה ע"י הודעת מייל, נחשבת למעין קנין שטר וכד' ? האם אפשר להתחרט על מתנה שכבר ניתנה.
אשמח לקבל תשובה.
יישר כח גדול!

נ.ב. יצויין שבהגדרה אין המתנה הנ"ל, נחשבת ל"מתנה מרובה" ברשת מעונות הגלגלת מאות אלפי ש"ח מידי חודש.

תשובה:

שלום וברכה,

נתינת זכות למתנה דרך המייל לא נחשב לקניין. אלא שבמקרה הנ"ל אין זה מתנה אלא חלק מהשכר של העובד, ולכן אם ניתן לפועל חופשה כחלק מהשכר, זכאי העובד בימי החופשה שלא מומשו, כדין תביעת שכר של פועל. ולכן חייב המעביד לתת את שכר החופשה כדין שכירות פועלים. ואם מונע זאת עובר באיסור של לא תעשוק שכר שכיר.

בהצלחה.