קנס לאברך שלא הופיע בזמן הביקורת

שאלה:

היתה ביקורת של הדתות והודיעו לאברך מאוחר מדי , האברך הגיע ברגל , הליכה של 15 דקות. הרב אמר לו שיקח מונית והוא ישלם לו. האברך לא שמע והלך ברגל וכבר הביקורת הלכה. הרב רוצה להוריד לאברך מאתים חמישים ש"ח על זה שלא שמע לרב להגיע במונית. האברך טוען שגם אם היה מזמין מונית לא היה יכול להגיע בזמן כיון שהרב הודיע לו מאוחר משאר האברכים. מי צודק? והאם הרב יכול בסמכותו לקנוס אברך או להגיד לאברך אל תגיע ללמוד כי אני לא משלם לך למשך שבועיים.

תשובה:

שלום וברכה,

משרד החינוך מפרש שהמלגה שניתנת עבור האברכים, ניתנת לראש כולל, והוא צריך לחלק לאברכים, וכל המו"מ מצידם הוא רק מול ראש הכולל. כמו כן אם חסרים אברכים בכולל, הראש כולל נושא באחריות. ולכן מותר לו לפי הלכה לקנוס אברך כאשר יש צדק בקנס. ולכן אם הראש כולל סובר שאברך שלא יופיע בזמן ביקורת יקבל קנס, לא ניתן לתבוע אותו על כך.

בהצלחה.