תערובת כלי בשר וכלי חלב

שאלה:

נפשי בשאלתי יודיעוני כבודכם על דבר תבנית פיירקס שנאפתה בה עוגת גבינה ונתערבה בחבירתה הבשרית הזהה לה. שתיהן אינן בנות יומן, עוד בטרם הכניסה לבית הספק. האם מותרות שתיהן? אם לאו, היאך אופן הכשרתן? יורונו כבודכם ושכרכם כפול מן השמים

תשובה:

שלום וברכה

באופן זה, כיון שכל אחת מהן היא בגדר היתרא בלע, מספיק ליבון קל ולא צריך ליבון חמור, יש לנקות היטב, להמתין שיהיו שוב שתיהן לא בנות יומן, להכניס לתנור נקי שגם שלא היה בשימוש 24 שעות, ולהפעיל על החום המירבי ריק חצי שעה. לאחר מכן יש לסמן מה רוצים לבשרי ומה לחלבי כדי שלא יקרה שוב.

בהצלחה