תביעה אזרחית עבור פגיעה

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב.
בחורה שהוטרדה מינית ע"י אדם (חרדי, לא משנה הזהות אלא להמשך השאלה) האם יכולה לתבוע אותו בבית משפט אזרחי, ואם כן האם אפשר לתבוע תביעה כספית על עגמת נפש, ביוש, צער וכו' בתמורה לסגירת התיק ואם כן עד כמה?

תשובה:

שלום וברכה,

תביעה פלילית מותר להגיש, תביעה זו נעשית לרשויות. תביעה אזרחית אסור לתבוע בבית משפט אלא בבית דין.  ולכן בכל תביעה מינית, את החלק הפלילי יכול לעשות שלא בבית דין. אבל את התביעה האזרחית יצטרך לעשות בבית דין או בהיתר מבית דין.

במקרים והנתבע לא מעוניין להופיע בבית דין, או שבית דין לא יתעסקו בזה, יהיה ניתן לתבוע בבית משפט – בהוראת רב.

ואם הצדדים יגיעו לפיצוי כספי כפשרה, והתובע מתחייב שלא לתבוע יותר, מה טוב הדבר. ואין לך טוב מהפשרה שיתרצו הצדדים ביניהם.

בהצלחה.