מצות עונה – פועלים

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים שליטא רציתי לשאול על כמה אני מחוייב במצוות עונה אני עובד ולומד העבודה היא בעיר צמודה לעירי העבודה היא קצת פיזית ועוד האם מצוות עונה היא פעם אחת בלילה ואם האשה רומזת ליותר האם חייב להענות לה

תשובה:

שלום וברכה

אדם העובד בעיר הסמוכה לעירו ובא הביתה בערב, דינו ככל פועל החייב במצות עונה פעמיים בשבוע, ליל שבת ועוד פעם [מותר לו יותר, אבל זה החיוב] אין חיוב ליותר מפעם אחת בלילה. אמת הדבר שכאשר האשה משתוקקת יש גם מצות עונה, אבל לא מדובר באופן של כמה פעמים בלילה אחד, אין הגיון לחייב אדם שלא לישון בלילה. אבל בכל הענין הזה צריך להיות נבון ולראות מתי זה במיוחד חשוב מכל מיני סיבות בבית או בתחושה הנפשית שלה וכו', ואי אפשר לתת כללים מאוד מדוייקים.

מקורות:

ראה הכללים בשו"ע אבהע"ז סי' עו.