מים שניתזו מידו האחת לשניה בנטילת ידים

שאלה:

שלום רב
אם בנטילת ידים לפת יש להיזהר שלא ינתזו ניצוצות מהיד השניה (שהיד ימין הרטובה כעת מעל השמאלית).
אם בנט"י מרוח טומאה צריך להיזהר הנ"ל, ומצוי גם שניתז מהכיור חזרה ליד, אם בכהג"ו צריל ליטול שוב ו' פעמים
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

אכן, כיון שמדובר במי הנטילה [לא משנה אם זה מי נטילה על ידית הספל או מהיד עצמה, יש להחמיר שלא תהיה היד רטובה מהם אלא לנגב, בשונה מסתם מים על היד לפני הנטילה שבזה אין חובת ניגוב אלא להידור בעלמא.

בסידור הרב לבעל התניא כתב להקפיד על כך לכתחילה גם בנטילת ידים בבוקר.

מקורות:

ראה שער הציון סי' קסב ס"ק מא בשם שולחן שלמה, וביאור הלכה שם ד"ה הנוטל, וע"ע מגן אברהם שם ס"ק ט.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כח,אך לא הבנתי התשובה, שאני התכוונתי תוך כדי הנטילה, לפת כגון נטל יד ימין ובא ליטול השמאלית ומהימין מטפטף עליה, קודם (או תוך כדי) שנוטלה- את השמאלית, ובנט"י ו' פעמים בין הנטילות קודם שסיים הסדר.
    יישר כח.