חליבה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, איך הרבנות מרשה את החליבה בשבת , היות יש בעיה של מפרק/דש בחליבה ? האם הצער בעלי חיים דוחה את המלאכה האסורה הזאת ?
וגם מה לגבי החלב שבה ממלאכת שבת ? תודה רבה על הביאורים, כל טוב שלמה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אין כל היתר לחלוב בשבת על ידי יהודי, וגם הרבנות אוסרת זאת, החליבה נעשית על ידי גוי או באופן אוטומטי. הבעיה בחליבה על ידי גוי [מצד דש מותר משום צער בעלי חיים] הוא בשימוש בחלב הזה אחר כך, ולכן חלב מהדרין אין בו חלב שנחלב בשבת, ובחלב שאינו מהדרין סומכים על כך שכביכול מוכרים לגוי את החלב וקונים ממנו או אפשרויות אחרות.

אדם שמהדר במצוות כמובן לא סומך על חליבת גוי גם בגלל הבעיה של השימוש בחלב אחר כך וגם בגלל עצם ההיתר לעשות על ידי גוי, אלא חולב לאיבוד, ומרן החזון איש כידוע נלחם על כך שהדבר יעשה באופן זה.

ראה עוד כאן בהרחבה.