חבר שעשה תאונה ברכב שלי לצד ג'

שאלה:

שלום,

נתתי לחבר לנהוג ברכב והוא עשה תאונה והזיק לצד ג' ,
כתוצאה מכך אני לא זכאי להנחת העדר תביעות בשלושת שנים הקרובות וביטוח הרכב יעלה יותר יקר.
האם הוא חייב לשלם את הפער במחיר?

תשובה:

שלום וברכה,

כמדומני שאינך חייב לערב את הביטוח צד ג' שלך, וכל החוב של תשלומי הנזק ייפול עליו. ולכן תוכל לדרוש מהחבר או שישלם את כל נזק התאונה לבדו, או שתערב את הביטוח שלך, והוא ישלם לך את ההפסדים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה מכבוד הרב לענ"ד אדם לא עולה לרכב בלי שיש ביטוח ולכן כשחבר לוקח רכב הוא מניח שאם תהיה תאונה הביטוח ישלם. ולפיכך אין אפשרות לחייב אותו את כל הנזק, נדיר מאד שאדם משלם את כל הנזק ולא הביטוח. לגבי התוספת בביטוח יש לדון אם זה גרמא או גרמי

  2. אדם ששאל רכב בלי תנאי שיש ביטוח צד ג' ועשה תאונה, חייב הנהג לשלם מכספו האישי, וזכותו של בעל הרכב שלא יערבו את הביטוח צד ג. ולכן אם מסכים בכל אופן שיערבו את הביטוח זכותו לדרוש את כל ההפסדים שיהיו לו. אם התנה מראש שיש ביטוח צד ג' נכונים דבריך.