נבעלה לגוי וחזרה בתשובה – מותרת לכהן?

שאלה:

ראיתי שאישה שהייתה עם גוי לא יכולה להתחתן עם כהן . השאלה שלי היא האם האישה חוזרת בתשובה עדיין היא לא מותרת לכהן??????
 תשובה:
שלום,
צר לי לאכזב אותך, אבל כן. אישה שהיתה עם גוי (בעילה) נאסרה לכהן לעולם.
בנושא הזה ישנם 2 נקודות. יש את האיסור עצמו שעליו ודאי יש תשובה גמורה כמו על חילול שבת או על כל איסור אחר, וכפי שהרחיב הרמב"ם בהלכות תשובה שתשובה אמיתית וכנה עם חרטה וקבלה לעתיד מנקה את החטא. וזה ברור לי שתשובה כזו נעשה עם החזרה בתשובה הכללית.
אולם ישנו היבט נוסף, שבעילה לגוי אוסרת לכהן. כהנים יש להם דרגות גבוהות יותר כמו איסור להיטמא למת, קדושת הכהן. וגם נישואין רק עם אישה שלא נפסלה – לא נבעלה לאדם שאסור לה כמו גוי, או חלילה קרוב משפחה או ממזר. וכן לגרושה. זה לא מוריד מהדרגה בכי הוא זה. וכשם שאישה גרושה יכולה להיות נעלית וצדיקה הרבה יותר מהאחרות. כך גם מי שהיתה עם גוי וחזרה בתשובה בתשובה אמיתית יכולה להיות בדרגות גבוהות ביותר אבל לכהן עדיין היא אסורה.