אחות עבודה בהוסטל בשבת

שאלה:

שלום,
אני אחות מתחילה וקיבלתי הצעה לעבוד במוסד לבעלי מוגבלויות ("הוסטל") שבו פועלת מרפאה 24 שעות ביממה שמספקת את כל שירותי הבריאות לדיירים במקום. האם אני יכולה לעבוד שם גם בשבת? (חלק בלתי נפרד מדרישות המקום על מנת שאוכל לעבוד שם)

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאכן ודאי צריך שתהיה שם אחות כל שעות היממה, אבל תצטרכי הנחיות ברורות לגבי מה מותר ומה אסור בשבת, שהרי ברור שאסור לך לכתוב במחשב, וגם בכל ההליך הרפואי יש המון פרטים לגבי מה מותר ומה אסור בשבת ובאיזה חולה, ולכן, לא ניתן לעבוד שם רגיל בשבת כבכל, זה ברור מאליו. אני לא ממש בקי באופי העבודה שם, אבל באופן כללי יש חולים שמותר לטפל בהם רק על ידי גוי ויש שגם על ידי ישראל וכו'. אם הם לא מוכנים לבוא לקראתך בענין זה לא ניתן לעבוד שם בשבת.

בהצלחה