הטעיית מלון בחו"ל ונסיעה בתחבורה של גוי ללא תשלום

שאלה:

האם מותר להימנע מתשלום בתחבורה ציבורית בחו"ל? האם מותר להתארח אצל חבר ששכר חדר זוגי במלון בחו"ל בלא ידיעת בעל המלון כלל?

תשובה:

שלום וברכה,

לגזול את הגוי אסור. וכתב הש"ך שה"ה להטעות גוי דרך מקח אסור. ונראה שכוונתו שלקחת מגוי ללא תשלום נחשב לגזל ואסור. ולפ"ז לנסוע בתחבורה שבבעלות גויים ללא תשלום, או להתארח במלון של גויים ללא תשלום, נחשב לגזל במקח ואסור בגויים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע וש"ך ריש סימן שמח.